Van werk naar ondernemerschap
Zit er een ondernemer in jou?

Wil je gaan freelancen of voor jezelf beginnen? Dan zit je bij EnergyMovesYou absoluut goed. Wij hebben als geen ander de ervaring in huis hoe je als energie-professional komt van loondienst naar eigen ondernemerschap. Letterlijk honderden gingen je al succesvol voor in dit traject!

Bij een eigen bedrijf starten komt veel kijken. Zeker ook in het geval van ontslag en in combinatie met het UWV en een WW-premie. Hoe begin je? Welke ondernemersvorm past het beste? Wat moet je allemaal regelen? Allemaal vragen die in de eerste maanden op je afkomen en waar je vaak nog niet bij stil hebt gestaan. Geen nood wij hebben hier dagelijks mee te maken en kennen de wegen!

Het traject

Wij begeleiden je vanaf de allereerste stap tot aan je eerste factuur. Maar als eigen ondernemer sta je natuurlijk zelf aan het roer. We kijken daarom als eerste naar jou: wat zijn je specifieke kwaliteiten en wat zijn je valkuilen? Past het bij je om niet meer voor een baas te werken? Dit kunnen we vaststellen aan de hand van de e-scan voor ondernemers. De scan die ook door banken en andere instellingen worden gebruikt om te kijken of jij datgeen in je hebt om succesvol te zijn.

Uit ervaring weten wij ook dat de scan slechts een indicatie is en iedereen succesvol kan worden als ondernemer. Niet iedereen wordt alleen een Richard Brandson.
Nadat wij jou competenties als ondernemer hebben ontdekt gaan we aan de slag. Ondernemen is namelijk niets meer dan vooral doen!

We gaan uit van het “effectuation model”. Effectuation beschrijft met vijf principes hoe ervaren ondernemers denken, beslissen en handelen. Ontdekt door prof.dr. Saras Sarasvathy toen ze promotieonderzoek deed voor Washington University tussen 1997 en 2001. Op basis van deze 5 principes gaan we jouw droomorganisatie vormgeven en bouwen aan je succes.

We schrijven geen dikke businessplannen, maar gaan direct in de praktijk aan de slag. Het enige businessplan dat wij opstellen is die van het CANVAS-model. Op één A4 kunnen we je totale business in kaart brengen. Ook een model dat is goedgekeurd door UWV als bewijs dat je klaar bent voor het ondernemerstraject.

Gedurende het starten komen vanzelf alle vragen voorbij op het gebied van de rechtsvorm, huisstijl, website, belastingen, verzekeringen, algemene voorwaarden, administratie, inkoop, afzetkanalen, prijsbepalingen, etceteras..

Belangrijkste in de eerste fase van ondernemen is netwerken, marketing en verkoop. Dit zal dan ook de prioriteit hebben tijdens de eerste maanden van begeleiding. Hoe zet je een nieuwe dienst of product neer in de markt? Wie is je doelgroep en met welk verhaal bereik je die?

Hoe dan ook zijn we dagelijks bezig in de praktijk en zorgen wij ervoor dat je ook daadwerkelijk start!

Wil je meer informatie?

Wacht dan niet langer en onderneem de eerste actie. Bel of mail ons of vul een contactformulier in en wij nemen binnen 8 uur contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Voornaam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Neem contact op

Voornaam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoon (verplicht)